2010. jún. 29.


Lignje punjene prsut/sir / tintahal sonkával és sajttal töltve /

Megvan a LEGFINOMABB étel! A legjobb tintahal! Az elöző napon már felfedezett étterem, Kotorban, olyan fantasztikusan finom étellel szolgál mint a grillezett tintahal sonkával és sajttal töltve! Blitvával van tálalva, mennyei étek! Ez a sonka, nem a nálunk megszokott gyorspácolású vacak. Njegus faluban van a prsut-nak / ennek a speciális sonkának ez a neve, nem azonos a sunkával!! / a hazája, ott készítik ezt a finomságot! Misztikus titok lengi körbe a készítését, apáról fiúra száll az ősi recept. Speciális füstölés, tárolás megfelelő hőmérsékleten, páratartalom stb. Ez mind kell, hogy ilyen finom legyen.
Tehát ezzel a mennyei csemegével és az itteni sajttal / ami inkább krém, mint a mi szilárd sajtunk / van megtöltve a tintahal.
A rákkal töltött is mennyei volt, finoman keveredett a tintahal íze az édes rákhússal, de ez karakteresebb, erősebb ízhatású volt. Fantasztikus! A kiszolgálás ismét precíz, kedves, a végén még egy pohár fehérborral is megkínáltak hozzá.
Ma nagyon melegnek tűnik az idő! Itt a hegyen lengedezik egy kis szél, de a városokban már kezd napközben elviselhetetlen lenni az meleg...
A tenger pedig békés, és az öbölben kellemesen meleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése