2010. jún. 19.

Hurrá, van gépem!!

Üdv Mindenkinek!
Végre van gépem!! Hazavitte az Emberem, és ma visszajött a gép, és felismeri a sticket. Van mit bepótolni. Elkezdtem fotókat feltenni ide, de még nem igazán kommentáltam. Előbb pótolni próbálok. Aztán majd írok.
A héten voltam hajókiránduláson, a legtöbb fotó ott készült. Egy kisebb, kb. 15-20 személyes hajóval mentünk végig a Kotori öbölben. Tivatból indultunk. Első állomás a Szirti Madonna szigete volt, majd Perast-ban, az ősi kikötővárosban kötöttünk ki, utána pedig kihajóztunk az öböl csendes vizéről. Elhaladtunk az öbölre vigyázó Mamula erőd mellett, és meghódítottuk kis hajónkkal a Kék barlang selymes vízét. Csodálatos cseppkövek óvják felülről a barlang kristály tiszta vízét. Az akár 7-8 méter mély víz is olyan tiszta, hogy meg lehetne számolni a köveket a ragyogó kék vízben! Utána kikötöttünk a Mamula szigeten, beléphettünk a Monarchiát dicsérő, büszke erődbe : a Mamula erődbe! Ez az erőd védte a Kotori öböl vízét, két másik, a szárazföldön levő társával együtt.
Majd pihenés, fürdőzés a Zanjice-i strandon.
Szép nap volt!
Ma reggelig változatlanul nagy meleg volt, a tenger 25 és 27 fok között lehet, meglepő módon a nyílt tengeren melegebb, mint az öbölben. Ma felhősödés kezdődött, lengedezik a szellő, kicsit frissítve a levegőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése